Filmkväll

Efter kvällsmat och bak av mystisk kaka (varför envisas jag med att INTE följa recept när jag bakar nytt??) med god smak men hopplös konsistens satte vi oss att se en film. Roberts i en slags romantisk komedi om att liksom hitta sig själv. Hon gjorde det, fann balansen. Till slut.

Jag sitter och tittar på humlor, blommor och på tvätten som nu torkat i solen. Och känner nåt som kan vara balans.

Min vän kom hit i går kväll, trots att det var sent. Det blev lite konstigt för jag var inte tydlig med vad jag ville. Jag vill inte ha pust och usch. Han kan inte hjälpa att han är förkyld. Inte jag heller. (Jo, nog slog förkylningen till.. jag skulle köra till mamma men har fått skjuta upp besöket flera dagar av rädsla att smitta henne. Nu har det väl gått så många dagar att jag tror att det kanske kan gå bra ändå.)

Förkylningseländet? Jag tycker att min vän kan – precis som jag också kan – välja att förstärka eller minska effekten det har på andra. Är man så förkylningsdålig att det faktiskt bara är usch är det bättre att vara ensam, tycker jag. Såklart är det ”synd om” honom och han vill höra det, men jag tror ärligt talat inte att någon av oss mår bättre av det. När jag var uppe i natt och tog värktablett, nässpray och halstablett, då satt han i soffan och tittade på tv…? Halv tre? Nu när klockan närmar sig 10 sover han.

Vi ser olika på det där. Det där att vakna vid två och inte tycka sig kunna somna om. Kan jag inte sova ligger jag i regel kvar, vilar och funderar. Koncentrerar mig på andning och avslappning. Oftast somnar jag numera sedan om efter en timme eller två. Nej, det har inte alltid varit så och jag är tacksam att det är så nu.

Han går alltid upp, nästan så snart han vaknar, klär på sig (!), tar telefonen och sätter sig i soffan. Och det händer ofta. Sen är han ”paj” dagen efter. Typiskt fånigt av mig att bli irriterad såklart, men jag vill gärna ha ro på natten och när han går upp och sedan stökar på i sovrummet, då vaknar jag också, om inte förr så när proceduren utförs i omvänd ordning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s