Redan söndag

Det är – som jag sagt innan – tokigt, så fort dagarna går.

Efter fredagens jobb körde jag till mamma. Sonen var hos en kompis och Loppan, som bott i Kävlinge hela veckan, var trött, så jag körde själv.

Ofta tänker jag att ”nu går det snart inte längre”, att föräldrarna bor kvar i sina hus. ”Går” för att det är mycket som ska göras, ”går” för att hus behöver underhåll, ”går” för att orken inte finns, ”går” för att riskerna blir allt större och fler. Risken att något händer. Den finns alltid, för oss alla, men jag menar att risken för att en olycka av något slag inträffar ökar med åren. Någonstans finns en nivå där man gör klokt i att se om sin situation, helst medan man fortfarande kan. I mammas fall är vi nu i ett läge där hon snart vill flytta, men att det inte finns nånstans för henne att flytta eftersom hon inte ens ville ställa sig i kö, trots vetskapen att det var flera års väntan. Lätt att vara klok i efterhand.

Igår kom äntligen lite regn. Kallt blev det. Kära kusin M med fru och barn tittade oväntat in – ett kärt återseende – och kort därefter barndomsvännen G. Framåt kvällen åkte vi in till festivalen och strosade runt. M och K följde till min stora glädje med. Tjatmamman jag sa ”ta med extra kläder” men blev ignorerad, så det tog inte lång tid innan ungdomarna frös och ville hem. Vi hann ändå med både festivalmat och en massa prat innan vi vände hemåt i duggregn och blåst.

Som vanligt blir jag alldeles trött när kvällningen kommer, trött av surret från många människor. Det var roligt att komma iväg och väldigt skönt att komma hem.

Jag måste ordna kvällsbelysning och belysning utomhus. Huset ser spöklikt ut när det är alldeles mörkt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s