Lampjävlar

Faktiskt. Idag skulle jag få upp lampa i köket och lilla Ks rum. Det var då själva den, vad svårt det blev. Inga krokar har förre ägaren lämnat. Inte en enda. Inga beslag, ingenting.

Köket. Bra, jag använder gamla hålet. Nehepp. Ingen krok hemma. Ner till bygghandeln och köpte krok och sockerbitar (alla uttagen sitter inne vid väggen, inte i taket). Borrade. Swish och jag var igenom gipset. Inget att fästa i.

Nytt försök, samma sak. Tredje hålet tog det tvärstopp i efter 1 cm. Fjärde hålet samma sak. Femte (!!) hålet borrade jag in i nåt som styrde borret åt sidan. Det blev till sist fjärde hålet som efter borr med tre olika (rostiga) borr fick plugg och skruv och krok. Denna manöver avbröts av städning och lite annat. Ok. Kroken uppe. Koppla. Dra sladd. Gammalt uttag, ny kontakt. 3/3 lampor trasiga. Uttaget lossnade (!). Försökte byta och fick världens stöt trots att strömbrytaren var av. Av med säkringen och försökte byta uttag. Det nya passade inte så jag fick sätta tillbaka det gamla. Till sist satt lampan där. Hela dagen gick, i princip.

Sen lampa i Ka rum. Typ samma problematik. Fast här är det strömbrytaren som sitter löst.

Men nu lyser lamporna. Och jag har varit hos Ma en sväng och jag har bokat kurs för körandet som snart ska börja.

Bråkat med M om tid framför datorn. Igen. Han skulle springa igår. Sköt upp det till idag. Nu är det snart mörkt och trots både uppmuntran och hot sitter han kvar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s